Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС реши Сметната палата да направи одит на Центъра за градска мобилност - София

Снимка: БГНЕС

Парламентът възложи на Сметната палата да направи одит на Центъра за градска мобилност - София. Сметната палата трябва да провери дейността на дружеството между януари 2014 г. до юни 2016 г. БСП настоя срокът на проверката да е по-дълъг, но мнозинството отказа. От името на вносителите Жельо Бойчев от БСП каза:

Бяхме свидетели на поредния скандал в Центъра за градска мобилност, който доведе до оставката на заместник-кмета на транспорта в Столична община и оттам до оставката на ръководството на Центъра за градска мобилност. Сметната палата да си свърши своята работа. Знам, че имате редица притеснения, и то с основание, какво ще открие Сметната палата и едва ли има обществена поръчка, която да не е опорочена.

Менда Стоянова от ГЕРБ обясни:

Нямаме притеснения от това какво ще излезе от одита на Сметната палата. Там няма законни нарушения, които да ни притесняват. Защо срокът е намален? За да бъде наистина задълбочен един одит във всички тези направления, просто не е възможно да се извърши за 5 години назад. Това на никого не е нужно. Възлагаме одит на дейността на "Градска мобилност" АД, а не на някакви други дружества, които преди това са съществували и са се влели и се е образувала Градска мобилност.

Докладът на Сметната палата трябва да е готов до края на януари догодина.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна