Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР и Националното сдружение на общините започват кампания за превенция на престъпността

Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи и Националното сдружение на общините започват кампания за превенция на престъпността. Днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов ще бъдат в Ямбол, където ще се срещнат с представители на местната власт.

На срещата в Ямбол ще вземат участие представители на 5-те общини в областта, кметове и кметски наместници. За дискусията са поканени и представители на правоприлагащите структури, прокуратурата, областните дирекции на изпълнителната власт.

От няколко години основен приоритет в дейността на областната дирекция на МВР е  ограничаване на така наречената "битова" престъпност. Статистиката показва, че броят на разкритите престъпления се увеличават, но проблемите с кражбите на селскостопанска продукция и домовите кражби по селата не намаляват. Най-сериозна е ситуацията в община Стралджа, където ромското население е най-компактно.

Липсата на достатъчно полицейски служители е също сред основните проблеми, които ще бъдат дискутирани на предстоящата среща с министър Бъчварова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени