Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция с труден успех над Камерун в контрола

Франция-Камерун
Снимка: AP images

С късен гол на Дмитри Пайет от фаул Франция победи Камерун с 3:2 в контролна футболна среща в Нант. Пайет се разписа със страхотен диагонален изстрел в последната минута, след като две минути по-рано Ерик Чупо Мотинг беше изравнил за африканците.

 Домакините на Евро 2016 доминираха в началото и заслужено поведоха в резултата в 20-ата минута, когато Кингсли Коман проби от ляво и с отличен пас намери около точката на дузпата непокрития Блес Матюиди, който не пропусна. Само две минути по-късно Камерун изравни, след като Венсан Абубакар засече подаване в пеналта на Алан-Ромео Ньом от дясно. Оливие Жиру даде нов аванс на Франция четири минути преди почивката с удар от воле след асистенция на Поп Погба от дясно. Жиру беше близо до ново попадение след час игра, но вратарят Жозеф Ондоа направи спасяване. В 88-ата минута резервата Чупо Мотинг изравни за втори път, след като засече отблизо пас на Анатол Абан, но в самия край Пайет все пак донесе успеха на домакините.

Франция ще играе в мача на откриването на Евро 2016 на 10 юни срещу Румъния, а в група "А" са още отборите на Албания и Швейцария.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени