Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари от Търговище ще могат да специализират в две големи болници в Португалия

Снимка: Радио Шумен

Млади лекари от Търговище ще могат да специализират в двете големи болници в побратимения град Санта Мария да Фейра в Португалия. 
Това са само част от договореностите между ръководствата на двете общински администрации. Обсъждани са възможностите за сътрудничество в областта на културата, образованието и социалните практики, съобщи след завръщането си от Португалия кметът на Общината доктор Дарин Димитров.
Аз, посланикът Тодор Стоянов и бизнесмените от Търговище участвахме в една кръгла маса и хората от Санта Мария да Фейра, които се занимават с бизнес, идваха и коментирахме какъв бизнес могат да правят с България. Ние сме ги поканили да участват в Търговищкия панаир и да се надяваме, че бизнесмените ще намерят общ език и наистина ще има смисъл. Част от тях имат интерес да изнасят техни нови вина. В областта на корковата промишленост се работи с България активно, а един от най-големите собственици на заводите за корк в Португалия се оказа, че знае винарните в България по-добре от нас
Португалски специалисти ще създадат онлайн бизнес платформа за популяризиране на дейността на фирмите и осъществяване на по-добри търговски взаимоотношения. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени