Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карловският съд даде ход на делото срещу кмета на общината Емил Кабаиванов

Емил Кабаиванов
Снимка: БГНЕС

Карловският съд днес даде ход на делото срещу кмета на общината Емил Кабаиванов. Той е обвинен, че като длъжностно лице е присвоил близо 27 хиляди лева.

Парите, за които Кабаиванов е обвиняем, са получени по договор на Община Карлово с Министерството на околната среда и са безвъзмездна финансова помощ от европейските фондове. Договорът визира  доизграждането и модернизацията на канализационната мрежа в града. Според обвинителния акт присвояването е извършено в полза на трима фиктивно назначени в звеното за управление на проекта служители, които са получили приблизително по 9 хиляди лева. Това са Николай Хаджийски, Милко Стрехин и Елен Писачев.

Съдът отхвърли днес искането на защитата делото да бъде  върнато за ново разследване в прокуратурата. Днес бяха разпитани двама свидетели - единият от тях  Георги Грудев, който е бил координатор на проекта за изграждане на пречиствателната станция за отпадни води.
Разпитите на останалите призовани свидетели продължават в следващите два дни. Емил Кабаиванов е на свобода под парична гаранция от 5 000 лева. Съдебният процес трябваше да започне още през април, но беше отложен, заради отсъствието на съдебен заседател.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!