Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Горанов: Има законопроект за нов начин на определяне на депутатските заплати, но той не е на дневен ред

Снимка: БГНЕС

Подготвен е законопроект за нов начин за определяне на заплатите на депутатите, премиера и министрите, обяви в кулоарите на парламента министърът на финансите Владислав Горанов. Идеята е възнагражденията на народните представители вече да не са три средни заплати в обществения сектор, както е в момента. Засега обаче финансовият министър не смята да подлага проекта на официално обсъждане:

Добра тема е, че най-висшите държавни мъже трябва да бъдат добре платени. Всичко друго е популистка теза. Виждате богатите демокрации колко над средните заплати са допуснали за техните първи хора в държавата, но това сега не ни е най-големия приоритет.  В този смисъл, не, не съм предвиждал някакви движения, имаме подготвен анализ, имаме подготвен законопроект, но не планирам да го дискутирам официално, в смисъл, не планирам да го придвижвам като законодателна инициатива.

Поскъпването на билета за градския транспорт в София е рязко и може да се сравни с покачването на цените на винетните стикери, коментира още Горанов. Според него извъдат е, че съществуващите проблеми не трябва да бъдат отлагани, защото в противен случай се налага да бъдат решавани шоково.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени