Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кливланд" с първи успех във финала на НБА

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Кливланд" победи гостуващия шампион "Голдън Стейт" със 120:90 точки и записа първи успех във финала на Националната баскетболна асоциация. ЛеБрон Джеймс записа "дабъл-дабъл" - 32 точки и 11 борби, а освен това направи и 6 асистенции за "кавалерите", които намалиха пасива си в серията на 1:2 успеха. Кайри Ървинг добави 30 точки, а Тристан Томпсън завърши с 14 точки и 13 борби. Джей Ар Смит наниза 20 точки.

За "Голдън Стейт" Стеф Къри беше най-полезен с 19 точки. Харисън Барнс добави 18 точки, а Андре Игуодала записа 11 точки. Гостите губеха с 20 точки през първото полувреме, но намалиха изоставането си на 8 на почивката - 43:51.

След силна трета част играчите на Кливланд поведоха с 89:64 и до края нямаха проблеми. Мачът е повторение на битката за титлата през миналата година, когато "Голдън Стейт" спечели шампионата с 4:2 победи. В 28 от последните 31 пъти отборът, който води с 2:0 победи в битката за титлата, след това става шампион в НБА.

"Кливланд" игра без Кевин Лав, който не получи разрешение от лекарския щаб на "кавалерите" да се включи в двубоя. Лав получи удар в главата във втория мач от серията и е с леко мозъчно сътресение. Все още не е ясно дали Кевин Лав ще бъде готов и за четвъртата среща срещу Уориърс в петък.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна