Тази вечер българската музикална гилдия ще свири в памет на Васил Пармаков

Снимка: БНТ

Само авторска музика на големия джаз пианист Васил Пармаков ще звучи на възпоменателния концерт, който започва днес в 20:00 часа.

Едни от най-добрите имена на българския джаз ще свирят в негова памет: Владимир Кърпаров, Веселин Веселинов - Еко, Стоян Янкулов - Стунджи, Васко Спасов, Иван Лечев, Мирослав Иванов, Димитър Шанов, Димитър Семов, Живко Петров, Антони Дончев, Вили Стоянов, Марина Господинова, Димитър Карамфилов, Венци Благоев, Атанас Попов, Христо Йоцов, Росен Захариев - Роко, Васко Кръпката, Валентин Геров, Петър Момчев, Емил Пехливанов, Васил Петров, а също така и синът му – Петър Пармаков.

Васил Пармаков освен талант за музика имаше и писателска дарба. С прочит на някои от творбите му в събитието ще се включат актьорите Добрин Досев, "Ангелите на Касиел", Ицко Финци, Елена Колева.
Бояна Андреева разговаря със Стоян Янкулов - Стунджи и Веселин Веселинов - Еко, които освен сценични "братя", бяха и много близки приятели с Пармака. Тази вечер те ще бъдат и основните музиканти на сцената на Sofia Live Club.

Какви спомени пазят в сърцата си за големия джаз музикант, какво са научили от него и докъде се простира наследството, което Васил Пармаков остави, можете да чуете в звуковия файл.

Всички, които няма да могат да посетят концерта, ще могат да го гледат на www.binar.bg в 20:00 ч. днес.


Още от категорията
Анна Томова-Синтова

Сценичните образи на Анна Томова-Синтова

В оперната вечер ще слеем в едно миналото и настоящето. Настоящето, защото ще бъдем с една от най-емблематичните ни оперни певици. Миналото - благодарение на записите, които съхраняваме в нашата фонотека и благодарение на които ще се върнем десетилетия назад, за да проследим сценичните й превъплъщения. От 20.00 до полунощ ще бъдем с изкуството на Анна..

обновено на 16.11.18 в 16:41
Квартет

Квартет "Големинов" - за отговорността да защитаваш едно голямо име

Различни периоди и аспекти от камерното творчество на акад. Марин Големинов  бяха представени на 12 ноември в залата на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Благодарение на фондация "Музикартисимо" и на Мила Павлова - артистичен директор на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща", след Пловдив и столичната публика аплодира..

публикувано на 16.11.18 в 15:16
Антони Вит

Диригентът Антони Вит: Приемам за мисия да представям музиката на Полша

Един от доайените на полската диригентска школа - Антони Вит (в момента главен диригент на Наварския симфоничен оркестър в Памплона, Испания, и почетен диригент на Краковската филхармония), беше в България по покана на Софийската филхармония и Полския институт за отбелязването на 100-годишнината от независимостта на Полша и установяването на..

публикувано на 16.11.18 в 14:57
Tube Hedzzz

Tube Hedzzz с нов албум и концерт в Пловдив

Българската инди рок банда Tube Hedzzz ще представи новия си албум "Beyond" на концерт тази вечер в Пловдив. На сцената ще излязат Ангел Дюлгеров (китари), Веселин Веселинов-Еко (бас китара), Росен Ватев (барабани) и Пламен Денчев (клавиши). „Блус рок фънк линията от първия албум ще бъде запазена, но ще е много по-богата“, сподели в..

публикувано на 16.11.18 в 14:54
Мага Алиев в студиото на „Нощен Хоризонт“.

Мага: Белезите по сърцето са много полезни за душата

„Не съм спрял, не съм се разочаровал, все още всеки ден намирам смисъл да се събудя и да отида в студиото, ето това за мен е постижение. Признанието е на композитора Магомед Алиев – Мага. В „Нощен Хоризонт“ той оцени късмета, който е имал – в професионалния си път да среща правилните хора, „които са писали страхотни текстове към музиката ми,..

публикувано на 16.11.18 в 13:46

В търсене на нови решения – "Палячи" от Леонкавало

„Палячи“ от Руджеро Леонкавало е в духа на емблематичната комедия дел арте – пътуваща театрална трупа, чиито актьори се превъплъщават в образите на Коломбина, Арлекин… Сюжетът е съвсем подходящ за „сливане“ на двете съвременни сцени – циркова и оперна. На 19 и 20 ноември трупата на Старозагорската опера ще представи „Палячи“ под купола на..

публикувано на 16.11.18 в 12:40

От "Лалето" до "Латино-Грами"

Преди пет години  фламенко певецът Арканхел  изнася първия си концерт в  „Джаз+ фестивал“  в София.  Вечерта след концерта слуша традиционна българска музика с организаторите Маргарита и Явор, познати също като „Дюкян Меломан“. Като на шега те го свързват с диригента Георги Петков (работил преди това на софийска сцена с Боби МакФерин) и така преди..

обновено на 16.11.18 в 11:11