Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев: Националният отбор по бокс буксува

Кубрат Пулев: Националният отбор по бокс буксува
Снимка: Пресклуб "България"

Кубрат Пулев потвърди, че се водят  преговори с поляка Маруиш Вах  и че има голям шанс следващият му мач да е в "Арена Армеец" в София. Той отхвърли стадион "Васил Левски" като вариант за място за провеждане на срещата, тъй като би било неудобно за зрителите.

Да, наистина преговаряме с Мариуш Вах, който има огромно желание да се бие с мен. Смятам, че такъв мач наистина ще има и е доста вероятно това да се случи към края на годината, заяви Кубрат Пулев.

Европейският ни шампион заяви, че в момента националния отбор по бокс боксува и коментира представянето на състезателите на олимпийската квалификация в Баку.

Пулев приветства допускането на професионални боксьори на Олимпийските игри, но смята, че трудно ще се получи, защото двата вида бокс са много различни.

Именитият ни професионален боксьор  изрази задоволство си от работата на боксова академия, която откри преди няколко месеца и разкри, че има намерение да отваря нов неин клон

Пълно е с деца, вече се открояват талантите. Има и студенти, и възрастни хора, които идват след работа да тренират. Даже мислим да отворим втора зала, може да е в София или друг голям град в България, заяви Пулев.

Кубрат Пулев за осми път спечели престижната награда "Спортист на месеца" в традиционната анкета на „Пресклуб  България“. В гласуването за месец май за спечелването за втори път на европейската титла в тежка категория Пулев получи  20 гласа от участвалите в анкетата 27 спортни редакции, а алпинистите Боян Петров и Атанас Скатов, които изкачиха двата осемхилядника Анапурна и Макалу, имат съответно 5 и 2 гласа.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени