Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна кампания за набиране на парамедици в Сливенска област

Снимка: БГНЕС

Започна кампания за набиране на парамедици в Сливенска област по проект, финансиран от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ . Партньори на проекта на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен са неправителствената организация "Международен алианц за развитие" и Центъра за спешна помощ в Ямбол. 
Приемът на документи започва след края на август. 
По проекта "Нов шанс за работа", който започва с тримесечна информационна кампания в Сливен, Ямбол и други населени места в региона, могат да кандидатстват младежи до 29 години. 32-ма ще бъдат подбрани за безплатно обучение от 960 часа със стипендия. Успешно завършилите ще бъдат наети като парамедици в центровете за спешна медицинска помощ в Сливен и Ямбол и Спешното отделение на Сливенската областна болница. Д-р Василиса Симеонова, директор на Центъра за спешна помощ в Сливен за дейностите и целта на проекта: 
В страната вече няма обучени медицински фелдшери, тъй като от 25 години няма учебно заведение, което да обучава този вид медици. Нашите фелдшери поостаряха и затова сме принудени да обучаваме парамедици и ще сме едни от първите в страната, които ще обучат такива, които ще участват в транспортирането и оказването на спешна помощ на болни и пострадали. Дойдоха млади хора да чуят условията, което ме обнадеждава, че ще наберем достатъчно хора.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна