Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов вече е бакалавър по „Спортен мениджмънт“ в НСА "Васил Левски"

Димитър Бербатов вече е бакалавър по „Спортен мениджмънт“ в НСА
Снимка: НСА

Димитър Бербатов от днес е дипломиран бакалавър по „Спортен мениджмънт“ в Националната спортна академия „Васил Левски“. На държавния изпит футболистът на ПАОК заедно с колегите си е показал високо ниво на знания, обвързвайки теорията с практиката, и е получил отлична оценка от изпитната комисия.

След изпита Бербатов е изявил своя интерес да продължи с обучението си в Академията през есента, когато ще запише магистърска програма "Спортен мениджмънт". Така той ще тръгне по стъпките на други големи спортисти, които също избраха тази специалност - Йордан Йовчев, който взе своята диплома през ноември миналата година, Николай Бухалов и Евгени Иванов, на които им предстои дипломиране.

Бившият национал беше редовен студент, индивидуално обучение в специалността към Треньорски факултет на НСА, а негов научен ръководител през годините на следването му беше проф. Бисер Цолов. През 2012 година благоевградчанинът беше лице на кандидатстудентската кампания на НСА.

От тази учебна година възможностите за обучение по специалността в Академията стават още по-големи, след като освен редовна и задочна форма на обучение се разкрива и дистанционна. В момента във висшето спортно училище тече подаването на документи за кандидатстудентски изпити, което ще продължи до 6 юли включително.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени