Гласуваме за "Хижа на годината 2016" до 2 октомври

Снимка: личен архив на Ема Гатева

Завърши първият етап на конкурса "Хижа на годината 2016". Инициатива те е организирана от планинарския портал planinar.org и списанието за екстремни спортове, свободно време и алтернативен начин на живот 360°". За втора поредна година конкурсът си поставя за цел да допринесе за популяризиране на планинарството като начин за отдих и прекарване на свободното време.

Радослав Зарков уточни в интервю за "Преди всички", че десет хижи са финалисти в конкурса и гласуването продължава до 2 октомври. Хората имат време да придобият лични впечатления и да дадат оценка за десетте хижи, подчерта Зарков. Критериите са гледки, близки забележителности, условия за настаняване, цени. Победителят ще бъде обявен между 15 и 17 ноември и ще бъде награден на церемония в НДК.

Имаме подслони, които са за различни категории туристи. Някои предпочитат хотелите с по-добри условия, но имаме и туристи, които искат да се качат високо в планираната. За тях също имаме места за отдих. В планините срещам много млади хора, подчерта Зарков.

Той сподели, че любимата му хижа не е успяла да влезе в първите 10 и затова може да я сподели – хижа "Ком".

Още информация за конкурса можете да намерите в звуковия файл.
Още от категорията

Акценти от чуждестранния печат

До началото на следващия месец британският премиер Тереза Мей трябва да убеди Европейския съюз да придвижи напред преговорите за търговията след Брекзит. Това е предупредил председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от " Таймс ". По думите му, Европейският съюз е готов да намери решение в преговорите преди европейската среща на върха в..

публикувано на 18.11.17 в 10:13

Има опасност за живота на една от пострадалите жени, настанени във ВМА след катастрофата

Стабилно е състоянието на настанените в ловешката болница след катастрофата на пътя София - Варна, край село Микре.  В момента в Ловеч остават девет от тях, съобщи за „Хоризонт“ директорът на болницата д-р Анка Георгиева . Оперирани са четирима души. Единият е бил в по-тежко състояние. Сега е стабилен и се намира в отделение на Ловешката..

обновено на 18.11.17 в 09:53

Тежка е ситуацията след земетресението в Иран и Ирак, въпреки че трусът стана преди седмица

Тежка е ситуацията след земетресението, ударило Иран и Ирак, въпреки че трусът стана преди седмица. Тока коментира за "Хоризонт" Рана Сидани Касау от Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец. Доброволците от организацията продължават да работят на място  Червеният кръст по принцип помага на правителствата. Ние работим заедно..

публикувано на 18.11.17 в 09:33

Спира разследването на химическите атаки в Сирия

Спира разследването на химическите атаки в Сирия, предава ТАСС. Съвместният механизъм на ООН и Организацията за забрана на химическите оръжия за това разследване прекрати официално работата си. Срокът на пълномощията на комисията, която обвини Дамаск, че неведнъж е прибягвал до бойни отровни вещества, изтече тази сутрин. Съветът за сигурност на..

публикувано на 18.11.17 в 08:48

Пламен Димитров: Трябва да се въведат общи принципи, в това число и за България

Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че вчерашната социална среща на върха на Европейския съюз в Гьотеборг би могла да помогне чрез въвеждане на общи принципи, в това число и за България. В интервю за "Хоризонт", Димитров даде следния пример: В съотношение като да речем поне 50 процента, а някои казват и 60 процента да бъде минималната..

публикувано на 18.11.17 в 08:36

Едва 40 на сто от територията на страната е описана в кадастралната карта на България

Едва 40 на сто от територията на страната е описана в кадастралната карта на България, което е над 8 милиона недвижими имота. Необходимо е ускоряване на процеса на изготвяне и обновяване на националния кадастър и завършването му в обозримо бъдеще, подчерта заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев .  Кадастърът е обхванал..

публикувано на 18.11.17 в 08:35

В пострадалото от наводненията бургаско село Полски извор ще бъдат доставени нови електроуреди

В пострадалото от наводнението в края на октомври бургаско село Полски извор днес ще бъдат доставени нови електроуреди. Техниката ще бъде раздадена на семействата, чиито вещи са неизползваеми. Очаква се премиерът Бойко Борисов също да посети селото.  ТИР-ове с бяла техника очакват днес жителите на едно от най-пострадалите села в община..

публикувано на 18.11.17 в 08:25