Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуваме за "Хижа на годината 2016" до 2 октомври

Снимка: личен архив на Ема Гатева

Завърши първият етап на конкурса "Хижа на годината 2016". Инициатива те е организирана от планинарския портал planinar.org и списанието за екстремни спортове, свободно време и алтернативен начин на живот 360°". За втора поредна година конкурсът си поставя за цел да допринесе за популяризиране на планинарството като начин за отдих и прекарване на свободното време.

Радослав Зарков уточни в интервю за "Преди всички", че десет хижи са финалисти в конкурса и гласуването продължава до 2 октомври. Хората имат време да придобият лични впечатления и да дадат оценка за десетте хижи, подчерта Зарков. Критериите са гледки, близки забележителности, условия за настаняване, цени. Победителят ще бъде обявен между 15 и 17 ноември и ще бъде награден на церемония в НДК.

Имаме подслони, които са за различни категории туристи. Някои предпочитат хотелите с по-добри условия, но имаме и туристи, които искат да се качат високо в планираната. За тях също имаме места за отдих. В планините срещам много млади хора, подчерта Зарков.

Той сподели, че любимата му хижа не е успяла да влезе в първите 10 и затова може да я сподели – хижа "Ком".

Още информация за конкурса можете да намерите в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени