Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разширеният състав на ансамбъла с нов треньор и нов хореограф

3
Нов треньор и нов хореограф за разширения състав на ансамбъл-жени за цикъл 2017-2020 година
Снимка: БФХГ
Разширеният състав на ансамбъл жени за следващия олимпийски цикъл 2017-2020 година започна днес подготовка в националната база „Раковски“. В първата тренировка се включиха 13 гимнастички, 12 определени на базата на проведеното преди няколко седмици контролно състезание и резервата на сегашния състав Снежана Дечева. В началото на лагера момичетата бяха поздравени от президента на федерацията Илиана Раева.

От днес с националните ни отбори започна работа и руският педагог по класически балет Гоча Будагашвили, който е работил с трикратната световна шампионка и заместник-председател на федерацията Мария Петрова в периода 1993 – 1996 година.

По предложение на старши треньора на ансамбъла Ина Ананиева лагера на разширения състав се ръководи от Весела Димитрова, която беше старши треньор на ансамбъл- жени на Швейцария през периода 2009 - 2013 година. През този период швейцарките записаха най- добрите си постижения - бронзов медал на Световната купа в Лисабон, четвърто място на Световното първенство в Монпелие на обръчи и ленти и осмо място в многобоя. Димитрова е световна шампионка с ансамбъл жени на България през 1991 година в Атина и европейска шампионка година по-късно в Щутгарт.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна