Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ванина Бодурова: Сугестопедията е базисно приемане на другия

Сугестопедията като проекция на безкрайните човешки възможности и надежда за нова култура на общуване е във фокуса на конференция, посветена на методиката за обучение, която набира все по-голяма популярност.

Сугестопедията намира много положителен отзвук сред курсисти, родители, хора от различни възрасти, има постоянен интерес от държавни училища и ВУЗ-ове, обясни в предаването „Преди всички“ Ванина Бодурова, според която сугестопедията може да се използва навсякъде, където има обучение.

Сугестопедията е вид психология на общуване и се опира на един резервен комплекс от вродени възможности, които са в нашето подсъзнание и досега не са били използвани. Това е приятелска среда, която напомня домашната, в която човек се чувства обичан, разказа Бодурова, която обучава специалисти по сугестопедия:

Виждате в какъв свят живеем – в него животът няма стойност. Сугестопедията ни позволява да бъдем просто човеци, да има човещина и приемане на човешкото същество. Първият закон на сугестопедията е любов. Сугестопедията е надежда.

Методът се базира на много сериозни научни изследвания, подчерта Ванина Бодурова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!