Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Низамов-Пeрата беше пуснат под парична гаранция

Снимка: Десислава Златева

Бургаският окръжен съд измени мярката „домашен арест“ на Петър Низамов-Пeрата в по-лека - парична гаранция от 3 хиляди лева. Докато заседаваха съдиите, привърженици на бургазлията, станал известен с поставянето на свински опашки на бежанци, направиха протест и започнаха подписка срещу ислямизацията на Европа пред Съдебната палата.

Не милост, а справедливост поиска днес от Окръжния съд Петър Низамов, който от април е под домашен арест. Мотивите за промяната на мярката бяха, че няма опасност Перата да се укрие или да извърши ново престъпление, както и че трябва да се грижи за семейството си. Решението беше прието с бурно одобрение от близо 25 негови поддръжници от цялата страна.

Низамов каза:

Благодаря на съда, че не се поддаде на натиска и определи обективно. Оттук нататък мога само да кажа, че зад нас е България. Нямаме право на нито една крачка назад.

Подписка против квотното разпределение на бежанците започна пред съда, а хора от различни организации се обявиха против ислямизацията.  

Това са хора, които не са бежанци, а нашественици. Това са цивилни войници, които идват да разпалят Европа. Вие виждате, не сте слепи, какво става по света, каза Силяна Тодорова от Варна.

В силно патриотично настроение сме и сме допътували до Бургас, за да присъстваме в защита на Перата и не искаме никакви чужденци да навлизат в нашата територия, каза друг от поддръжниците на Низамов - Стойчо Гергинчев от Бургас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна