Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Време е да покажем на света, че Америка се завръща по-голяма, по-добра и по-силна

Доналд Тръмп по време на 75-минутната му реч
Снимка: БТА

Доналд Тръмп прие номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединените щати, които ще се състоят на 8 ноември. В речта си на партийната конвенция в Кливлънд, щата Охайо, милиардерът популист изложи управленската си визия като в същото време представи републиканците като партията на закона и реда.

В около едночасовото си изказване Тръмп описа страната "в състояние на криза“ и увери, че  може да се справи с предизвикателствата, както у дома, така на международния фронт.

Той обеща нов етап в историята на Съединените щати, в който обикновените хора ще имат повече шансове:
Време е да покажем на целия свят, че Америка се завръща по-голяма, по-добра и по-силна от когато и да е било.

Тръмп се обърна към афроамериканската общност и разкритикува администрацията на президента Барака Обама, че не се е справила с проблемите на чернокожите, свързани с образованието, безработицата и престъпността.

75-минутната реч на Тръмп предизвика бурни окуражителни възгласи при споменаването на познатия мотив с изграждане на стена с Мексико и готовността му за по-стриктни имиграционни мерки:
Ще изградим голяма гранична стена, за да спрем нелегалната имиграция, както и за да спрем бандите и насилието, а също така и да попречим на наркотиците да се вливат в обществото ни.

Скандирания имаше и по адрес на вероятния кандидат на демократите Хилъри Клинтън -  в залата можеше да се чуят призиви за вкарването й в затвора заради скандала с личния й сървър по време на нейния мандат като държавен секретар, въпреки че според някои делегати не е имало необходимост от подобна риторика на Тръмп спрямо нея.

Специално за "Хоризонт" делегатът от щата Вашингтон Пол Кларк заяви, че подобни призиви граничат с грубост и не би трябвало да се одобряват от Републиканската партия. Атаките срещу Клинтън бяха една от водещите теми по време на конвенцията, която не успя да убеди присъстващите напълно, че има единство в редиците на републиканците преди изборите през ноември.

Самата Хилъри Клинтън ще има възможност да отговори на обвиненията срещу нея по време на започващия във Филаделфия другата седмица конгрес на демократите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени