Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Орбан подкрепи кандидатурата на Тръмп за президент на САЩ

Виктор Орбан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан стана първият държавен лидер от Европейския съюз /ЕС/, подкрепил кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати /САЩ/, предаде Франс Прес. Според Орбан Тръмп е по-добър вариант за Европа от Хилъри Клинтън:

Не съм агитатор от кампанията на Доналд Тръмп. Никога не съм си мислил, че от двамата кандидати, той би бил по-добрият вариант за Европа и за Унгария. Но когато чух трите му предложения за борба с тероризма, си дадох сметка, че като европеец, едва ли бих могъл да артикулирам по-добре от какво има нужда Европа. Той е прав, че ако продължаваме да даваме приоритет на демокрацията пред стабилността там, където нямаме шанс да успеем, ще създаваме нестабилност вместо демокрация, заяви Виктор Орбан.

Сред програмните обещания на Тръмп, който от четвъртък е официално кандидат на Републиканската партия за президент, са край на провалената политика на градене на нации и смяна на режими, и забрана на имиграцията от страни, компрометирани от тероризъм. Виктор Орбан е сред най-негативно настроените срещу миграцията лидери в Евросъюза.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна