Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алеята на книгата във Варна представя водещи заглавия на повече от 50 издателства

Снимка: БГНЕС
Традиционното вече изложение „Алея на книгата“ ще бъде дом на книгата във Варна до 7 ми август. Това е най-мащабното пътуващо изложение на книги у нас, което ще представи книги на повече от 50 издателства в 16 шатри с близо 40 хиляди заглавия и ще даде възможност на жителите и гостите на града да направят своя избор сред книжното изобилие. Ще бъдат обявени и победителите от конкурса за разказ на младежка тема.

Предстоят срещи с писатели и поети, сред които Здравка Евтимова и Екатерина Йосифова. Принос към популярността на книгата дават и от местния градски транспорт, като обявяват безплатни маршрути за пътуване, водещи към Алеята на книгата, а всяка вечер в литературните кътове на Алеята ще се организират игри за деца.

Алеята на книгата възникна във Варна преди 7 години. Има я и в други градове, но във Варна остава най-голяма. Винаги е в разгара на туристическия сезон, каза в интервю за "Хоризонт до обед" Веселин Тодоров, председател на Управителния съвет на Асоциация "Българска книга".

Очаква се по време на Алеята на книгата да бъде открита за подписи петиция за редуциране на ДДС върху книгите, за което издателите настояват от години.

Още по темата - в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени