Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според Барак Обама Доналд Тръмп не е "годен" да бъде държавен глава

Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама заяви, че кандидатът на републиканците да го наследи на поста - Доналд Тръмп не е "годен" да бъде държавен глава:

Идеята, че напада семейство на награждаван военен ветеран, което е направило толкова големи жертви за страната ни, фактът, че изглежда няма основни познания по жизненоважни проблеми в Европа, Близкия изток, Азия, показва, че той изобщо не е подготвен да върши тази работа.

Обама изрази недоумение как може републикански лидери, като председателя на Камарата на представителите Пол Райън, лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл и изтъкнати сенатори като Джон Маккейн, хем да осъждат изявленията на Тръмп, хем да продължават да го поддържат.

Малко след това изявление на президента първи републикански конгресмен – Ричард Хана от щата Ню Йорк, обяви, че на президентските избори на 8 ноември ще гласува за кандидата на демократите Хилъри Клинтън.

Не закъсня реакцията на Доналд Тръмп, който заяви, че съперничката му от Демократическата партия е възприела политики, навредили на националната сигурност и ощетили американските работници:

Самата Хилари Клинтън доказа, че е неспособна да работи на какъвто и да било правителствен пост.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна