България е все по-популярна дестинация за оперни турове

Снимка: operasofia.bg
Изненадващо или не - България става все по-популярна дестинация за много тясно специализиран тип туризъм, какъвто са оперните турове, твърдят туроператори.

Министерството на туризма не разполага с данни за това какъв е броят на туристите, които пристигат у нас за фестивален туризъм. Към тази категория се причисляват оперните турове. Все още ограничен брой туроператори организират такива пътувания до България, но само по линия на една от фирмите за последната година у нас са дошли повече от 500 ценители на оперното изкуство, като увеличението им е 150%.

Има и нещо конкретно, с което спектаклите, които се правят у нас, се предпочитат от тази публика.

Високата стойност на музикалния продукт, който се представя на българските сцени, има принос към това оперното изкуство у нас да става все по-популярно сред ценителите в чужбина, казва Даниела Стоева, управител на туроператор, който организира пътувания, свързани с това сценично изкуство.

Ценителите на операта са капризна публика, посочва Стоева.

Интересното е, че открили веднъж българските сцени, гостите се връщат отново у нас, подчертава Стоева.

Още по темата чуйте в звуковия файл.

print Отпечатай
Още от категорията

За първи в Пловдив идва хитовата пиеса "Богът на касапницата"

Довечера Юлиан Вергов и Владо Карамазов представят за първи в Пловдив хитовата пиеса „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза.  Събитието е на голяма сцена на  Драматичен театър - Пловдив. Ще бъде поставено хитовото представление „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза. Спектакълът е продукция на Народен театър „Иван Вазов“ и гостува под..

обновено на 24.04.17 в 08:34

Три поетични премиери довечера в пловдивската галерия "Тракарт"

Довечера в галерия „Тракарт“ почитателите на изящното слово ще имат удоволствието да присъстват на три премиери.  Екатерина Костова ще представи книгата си „Думите ме носят“, Мариана Дафчева ще разлисти пред публиката „Очи за залез“, а издателят Иван Богданов от издателство „Буквите“ ще предложи сборник с произведенията на 20 пловдивски автори...

публикувано на 24.04.17 в 08:27
radoi_ralin

От 16 часа пред паметника на Радой Ралин в София всеки може да чете стихове на поета

95-тата годишнина от рождението на поета и сатирик Радой Ралин ще бъде отбелязана с четене на негови стихове от 16 часа  пред бившето кино "Изток" в София , където е паметникът на Ралин. В четенето може да се включи всеки желаещ. Синът на Ралин  Кин Стоянов каза в предаването "Неделя 150"   Каним хората, които толкова често цитират Радой Ралин в..

публикувано на 23.04.17 в 16:29

Библиотеката в Габрово подари книга на верните си читатели по случай Международния ден на четенето

По случай днешния Международен ден на четенето библиотеката в Габрово подари книга на всеки от верните си читатели. 155 различни книжни заглавия подари на читателите си габровската библиотека, основана преди 155 години. Дългогодишен читател съм на библиотеката и се радвам искрено на този подарък. Чета редовно, даже в момента чета три..

публикувано на 23.04.17 в 14:51

Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас във Варна на 23 април с премиера на „Всичко или нищо”

Пиеса е вдъхновена от темата за приятелството и любовта. Интригуваща история, написана и режисирана от Лиза Шопова, специално за Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Актьори, свързани помежду си от близко приятелство и общ творчески път. След успешното си партньорство във филмите „Love.net“ и „Маргарит и Маргарита“, те се срещат..

публикувано на 23.04.17 в 12:19

Радиотеатър между трагедията и гротеската

В „Запазена марка Радиотеатър” – среднощната рубрика от 2.00 до 3.00 часа на програма „Христо Ботев” за радио-драматургия, от 24 до 28 април ще продължи седмица на унгарски автори. Слушателите ще разберат колко много унгарците приличат на нас с меланхолично-трагичното си отношение към живота, преминаващо понякога в жестока гротеска – гротеска, излизаща от..

публикувано на 23.04.17 в 09:45
Джак Керуак и неговият роман

Искам, 22 април: Керуак

Великото преселение около Великденските празници ни дойде в повече. Освен, че не умее да празнува – тема, която също ще засегнем някой ден, българинът не умее и да… пътува. Пълзящ мравуняк от целия спектър возила – от луксозни лимузини до невероятни трошки, по разпадаща се „магистрала“, не е път. Пътят е алтернативата на всичко това: с автомобил, но по..

публикувано на 22.04.17 в 18:05