Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

52-ма нелегални мигранти са заловени от бургаските полицаи само за два дни

| обновено на 06.08.16 в 11:44
Снимка: БГНЕС

Трима души остават за постоянно в ареста заради трафик на мигранти. Мъжете са от Кюстендил и бяха задържани при полицейска акция в Бургас.

За постоянно в ареста остават Иван Христов, Добромир Велинов и Добромир Асенов. Кюстендилците бяха арестувани преди два дни, след като полицаи от Бургас и Кюстендил спират микробус, в който имало 31 мигранти, сред тях и деца. Районният съд в Бургас е преценил, че има достатъчно доказателства за това, че те са извършили престъплението, като са застрашили освен реда в страната, така и здравето на мигрантите. Наказанието за това престъпление е затвор от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 20 хиляди лева. Шофьорът на микробуса Маргарита Крумова е освободена срещу парична гаранция.

Общо 52 мигранти са заловени само за два дни в областта. Каналджия и чужденци, представили се за иракчани, са хванати от полицията близо до Царево. Служителите на МВР спрели лек автомобил, шофиран от 23-годишен мъж от Чирпан, а в колата били събрани 15 нелегално преминали границата ни. Срещу българина е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. В същата община, между Ахтопол и Варвара, полицаите са задържали и софиянец, превозвал петима мигранти от Иран и Ирак.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна