Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп представя днес програмата си за икономически растеж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът на републиканците за президент на Съединените щати Доналд Тръмп ще представи днес програмата си за икономически растеж на фона на няколко противоречиви постъпки и увеличаваща се подкрепа за опонента му от Демократическата партия Хилари Клинтън.

Шефът на кампаниията на Доналд Тръмп заяви, че в речта си пред престижния Детройтски икономически клуб кандидатът на републиканците ще представи визията си за бизнеса, която включва намаляване на данъците и регулациите, развитие на енергийния сектор и покачване в заплащането на средната класа.

Пред канала "Фокс Бизнес" Пол Манафорт заяви, че изказването ще насочи отново вниманието към сравнението между вялата икономика при управлението на Обама и Клинтън и икономическия растеж, който г-н Тръмп иска да изгради.

Промяната на фокуса в реториката на Тръмп идва след огромната критика за негативните му коментари към семейството на загинал в Ирак американo-мюсюлмански войник, както и след неговия първоначален отказ да подкрепи кампанията за преизбирането на председателя на Камарата на представителите Пол Райън.

Събитията доведоха до спешни призиви за смяна на курса и насочването към обединение при републиканците. Случилото се омаловажи ефекта от покачването в рейтинга на Тръмп след партийния конгрес в Кливлънд в края на миналия месец. Последното проучване на "Вашингтон поуст" и Ей Би Си Нюз сочи, че Хилари Клинтън отбелязва преднина от осем процента, като според някои анализатори има условия тя да спечели и в ключовите щати Охайо и Аризона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна