Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Байдън: Светът наблюдава изострянето на напрежението между Москва и Киев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ – Джо Байдън разговаря по телефона с украинския президент Петро Порошенко. Двамата са изразили безпокойство по повод увеличаването на насилието в Източна Украйна в последно време. Джо Байдън уведомил Порошенко, че Съединените щати са изпратили сигнал на Русия, че светът наблюдава изострянето на напрежението между Москва и Киев. Той призовал Украйна да прояви сдържаност.

Напрежението между Русия и Украйна се изостри през последната седмица, след като Москва обяви, че е заловила саботьори, изпратени от Киев, за да извършат атентати на анексирания от нея украински полуостров Крим.

В САЩ Федералното бюро за разследване и министерството на правосъдието започнаха проверка на съобщенията, че компанията на бившия ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп е замесена в корупция в Украйна. На 15 август бе съобщено, че името на Пол Манафорт, шеф на предизборния щаб на Тръмп и бивш съветник на предишния президент на Украйна Виктор Янукович, фигурира в списъка от лица, които са получавали пари от касата на Партията на регионите. Вчера Манафорт подаде оставка и Доналд Тръмп я прие.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна