Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА-София бие в дебюта на Йорданеску

Снимка: БТА

ЦСКА-София победи гостуващия "Локомотив" (Горна Оряховица) с 2:0 при дебюта на новия си наставник Едуард Йорданеску. С успеха "червените" събраха 10 точки и се изкачиха на второто място, на 3 точки зад лидера Дунав Русе.

Домакините имаха сериозно териториално предимство през първото полувреме, но не успяха да се възползват от шансовете си, въпреки че отправиха първия си точен удар едва в 39-ата минута, когато капитанът Борис Галчев стреля силно фронтално от 30 метра, но Николай Банков се разтегна и с плонж в ляво успя да избие

Малко по-късно Галчев направи и голям пропуск, след като Арсенио центрира към него от ляво, но той от границата на малкия пеналт с глава стреля край целта.

По-активната игра на ЦСКА-София все пак доведе до попадение в 66-ата минута. След добра акция Стойчо Атанасов изведе Густаво Кулман в дясно в пеналта и колумбиецът със силен удар отблизо, макар и от малък ъгъл, прати топката под гредата на Банков.

Локомотивци завършиха мача с човек по-малко, след като Димо Атанасов получи втори жълт и червен картон в 82-ата минута, след като спря бърза контраатака на домакините с умишлено нарушение срещу резервата Самир Аяс в центъра на терена.

В 84-ата минута гостите създадоха и най-доброто си положение в мача. Резервата Георги Каранейчев се измъкна от дясно в пеналта, но стреля много неточно.  

Кирил Десподов пък пропусна да направи победата на домакините по-убедителна в добавеното време, след като излезе сам срещу Банков, но вратарят на гостите спаси. От последвалия корнер Божидар Чорбаждийски все пак направи 2:0, след като засече отблизо центрирането от ляво.

След поражението локомотивци останаха без успех от началото на сезона и с 2 точки заемат предпоследното 13-о място.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени