Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиото вече буди и приспива децата с приказки по интернет

В навечерието на новата учебна година Българското национално радио представи новия детски сайт ДЕТСКОТО.БНР и 24-часов канал с детска музика и приказки.

На пъстър празник с много настроение радиоводещи, актьори и музиканти пяха, танцуваха и играха с най-младите слушатели. Любими детски песни изпълни вокална група "Радиодеца". Ирина Вълчанова, Калина Колева, Виолета Димитрова и Ани Маринова от "Детска редакция" на програма "Христо Ботев" задаваха въпроси и даваха награди на отговорилите на остроумните загадки. Актьори и музиканти импровизираха върху зададени от децата теми.

В епохата, когато децата буквално се раждат с усет и умения да използват новите технологии, Националното радио създаде за тях в интернет собствена детска територия. На нея те могат да се забавляват, да научават интересни неща, да играят, да рисуват, да съчиняват и да слушат приказки и музика, да решават загадки. И то напълно безопасно, защото сайтът http://detskotobnr.binar.bg/ е изцяло с продукция на  БНР, без да препраща към чуждо съдържание и други сайтове.

На адреса на интернет Радио БИНАР http://www.binar.bg/ децата и възрастните могат да слушат от всяка точка на света 24 часа  в денонощието новия канал с детска музика и приказки. 

Изпълнение на вокална група ''Радиодеца''

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени