Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата в Китай се научават да смятат до 100 и да четат още в детската градина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Василков и Мартина Скробанска са преподаватели по английски език. Завършили са образованието си в Копенхаген. Избират китайското градче Джашин, за да практикуват учителската професия. В продължение на две години те преподават английски език в над 10 детски градини, където работят ежедневно с 150 деца. Общият брой на възпитаниците им е над 700.

Областният град Джашин се намира на 100 км от Шанхай. Населението му е около 2 милиона души, но с предградията – около 4 милиона, разказа Александър Василков. Той направи паралел между образованието там и в България:

Има поглед върху гимназиалното образование в България. Първото, което се сещам, е че няма толкова добра дисциплина в час. Не успяваме да обясним на тийнейджърите, че е доста важно да се ограмотяваш ежедневно и да учиш. Познанието и образованието не е кой знае каква ценност у нас, а е доста висша ценност по принцип.

Мартина Скробанска сподели, че когато децата в Китай излизат от детската градина, те вече могат да смятат до 100 и да четат. На някакво ниво разбират и английски език. Имат и елементарни познания по биология и физика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени