Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жозе Моуриньо даде почивка на Рууни срещу "Фейенорд"

Уейн Рууни
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят Уейн Рууни ще пропусне днешния мач на "Манчестър Юнайтед" от футболния турнир "Лига Европа" срещу "Фейенорд", обяви мениджърът на тима Жозе Моуриньо. Рууни игра във всички мачове на състава в първенството на Англия през този сезон, а също така изведе Англия с капитанската лента при победата над Словакия в световна квалификация по-рано този месец. Идеята да не играе в Европа е да му бъде дадена повече почивка и 30-годишният Рууни да бъде свеж.

Рууни играе във всички мачове от началото на сезона. И като знам какво ни чака по-нататък, мисля можем да му дадем почивка. Искам го свеж за следващия мач от първенството. На неговия пост имаме достатъчно възможности, добави Моуриньо.

Хенрик Мхитарян и Джеси Лингард, които бяха извадени по време на срещата с "Манчестър Сити", също няма да играят на старта на "Лига Европа" и не отпътуваха за Ротердам. Люк Шоу и Антонио Валенсия също не са в групата, където се връща Тимъти Фосу-Менса. Моуриньо намекна, че Маркъс Рашфорд най-вероятно ще излезе като титуляр на "Де Кайп".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени