Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Олимпик" (Лион) пропусна да победи "Олимпик" (Марсилия) във Франция

"Олимпик" (Марсилия)-"Олимпик" (Лион)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Олимпик" (Лион) изпусна победа срещу "Олимпик" (Марсилия) като гост в последен мач от петия кръг на френското първенство по футбол - 0:0. Футболистите от Лион се изкачиха на девето място с точката в късния неделен мач от програмата на "Лига 1", докато марсилци остават на 15-а позиция. Разликата между двата отбора обаче е само две точки.

Гостите от Лион получиха първи възможността да вкарат първи гол в срещата, след като в шестата минута Мачей Рибус проби по дясното крило и прати нисък пас към наказателното поле, където Гнали Корне засече топката и тя влезе във вратата, но не с целия си обем. Йоан Пеле я извади на голлинията и главният съдия прецени, че играта трябва да продължи.

Корне беше замесен и във второто интересно положение в мача. В 33-та минута Серхи Дардер стреля от около 25 метра и топката попадна в мрежата на домакините, но гол отново нямаше. Причина беше рикошет в крака на нападателя на гостите, който беше на няколко метра зад защитата на Марсилия при удара.

"Олимпик" (Лион) доминираше тотално и през второто полувреме. Гостите пропуснаха най-чистото положение в 63-та минута, когато центриране от ъглов удар стигна до Корентин Толисо на далечна греда, но офанзивният халф на гостите изпрати топката с глава в напречната греда с удар от около два метра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени