Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия "Нормална държава" няма да излъчи кандидат за президент

Г. Кадиев: Голямото предизвикателство на всички партии е да не позволят ГЕРБ да има свой президент

Снимка: БГНЕС

Партия "Нормална държава" няма да излъчи кандидат за президент, заяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" лидерът ѝ Георги Кадиев. Причината за това е, че партията ще се фокусира върху антикорупционната си кампания "Подай сигнал за корупция".

Опитваме се да създадем усещането у хората, че има кой да се бори с корупцията. Това, което ние можем да направим, е да отработим тези сигнали и да ги подадем към съответните институции, и да проследим дали е свършено нещо. Решението на партия „Нормална държава“ е да няма кандидат за президент.

Според Кадиев управляващата партия ГЕРБ не трябва да спечели президентския вот:

Партия "Нормална държава" няма да подкрепи никой на първи тур. Най-вероятно предстои да вземем решение, но ще подкрепим кандидата, който е срещу ГЕРБ на втори тур, тъй като считаме, че управляващата партия не би трябвало да спечели и тези избори.

Той коментира още:

Категорично има избор вляво. Аз виждам поне три кандидатури. Едната е на ген. Радев и още две кандидатури, произлезли отново от лявото пространство. На мен винаги ми се е струвало невероятно да се стигне до единна кандидатура. Просто прекалено малко време е минало след разделянето, за да се съберат отново. Но голямото предизвикателство на всички партии е да не позволят управляващата партия да има свой президент.

Цялото интервю на Силвия Великова с Георги Кадиев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна