Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Тенев: Над 1700 водачи без книжка са заловили от столичната пътна полиция от началото на годината

Тенчо Тенев
Снимка: БГНЕС
Над 1700 водачи без книжка са заловени от „Пътна полиция“ София от началота на годината. Това съобщи в предаването "Хоризонт до обед" началникът на КАТ комисар Тенчо Тенев:

До момента имаме над 1 700 заловени неправоспособни водачи, които сме заловили да управляват моторни превозни средства. В края на годината ще станат и 2 000 заловени. Твърде много млади хора, които нямат желание да се учат, нямат желание да изкарат курсове, вземат си автомобилите или автомобилите от родителите си, карат и си мислят, че всичко е позволено. Имаме над 200, които сме заловили да карат втори път, след като са неправоспособни. Поради тази причина сме образували преписки, изпратили сме ги в прокуратурата за повдигане на обвинение в съда.

Комисар Тенев отчете и увеличаване на тежките катастрофи в София в почивните дни:

Когато има почивни дни и София опустее, получава се много интересен факт - много малко леки пътнотранспортни произшествия, но много повече тежки, които са с фатален край. Само за изминалите няколко почивни дни в началото на септември имаме два смъртни случая на водачи, които в столицата, на прави булеварди, се удрят и става непоправимото.

От звуковия файл можете да чуете цялото интервю.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени