Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО е против идеята бежанци да бъдат интегрирани в райони с демографски проблеми

Снимка: БГНЕС

ВМРО ще се противопостави на идеята на председателя на Националната асоциация на общините Гинка Чавдарова бежанците да бъдат трайно интегрирани в райони с тежки демографски проблеми. Това съобщи в Кърджали евродепутатът Ангел Джамбазки:

По отношение на строежи на лагери в общини и така нататък - категорично сме против. Колкото и да пазят тези места в тайна, все някога, някъде ще трябва да кажат нещо. Най-малкото една обществена поръчка ще трябва да обявят и когато обявят, ние ще отидем там, за да протестираме и няма да допуснем това да се случи. И пред Министерския съвет ще протестираме, защото философията на разселването на нелегални емигранти на територията на Република България и опитите им за интеграция е неразумна, глупава, недомислена, неработеща по една много проста причина. Причината е, че интеграцията е двустранен процес. Не може да накараш някой насила да направи нещо, което той не желае.

Според Джамбазки очакваната европейска помощ за страната ни в размер на 160 милиона евро може да бъде използвана за доизграждане на системата за видеонаблюдение по границата с Турция и в подкрепа на граничните полицаи и военни. Евродепутатът беше в Кърджали, за да възстанови местната структура на ВМРО.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени