Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Плевен заплаши, че ще спре работата на кабелните оператори заради лошо положени кабели

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Общината в Плевен заплашва, че ще спре работата на кабелните оператори, ако продължава безразборното разкопаване за кабели под земята. Кметът Георг Спартански каза, че ежедневно получава оплаквания на плевенчани за некачествена работа при полагане на кабелите.

Имал съм три срещи с тия оператори, изисквал съм качествено и в срок да се възстановява инфраструктурата след полагането на кабелите и да бъде и почистено, така че да не личи, че е работено там. За съжаление обаче жалбите от гражданите продължават.


Спартански обясни какво ще предприеме:

Аз съм го казал много отдавна на кабелите оператори. Може да е незаконно, ще издам заповед да се спрат тези строителни работи по полагането на кабелите, ще влезем в тежки съдебни процедури много продължително във времето. Ще поема риска да бъдат отменени тези мои заповеди, които ще бъдат в нарушение на Закона за електронните съобщения, защото аз по същество нямам право да стопирам такава дейност, но пък имам право като кмет да изисквам да имаме инфраструктура такава поне, каквато са заварили преди да започнат да копаят.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна