Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое“ се даде на „Черно море“

„Берое“ се даде на „Черно море“

„Черно море“ записа победа в срещат от 9-тия кръг на Първа професионална футболна лига. Момчетата на Георги Иванов се наложиха над „Берос“ с 1:0 в присъствието на новият национален селекционер Петър Хубчев.

Единственото попадение в двубоя реализира още в 7-та минута Иван Коконов, който преодоля Благой Макенджиев и изведе гостите напред. В 51-та минута централният защитник на домакините Иво Иванов получи втори жълт картони и бе изгонен, а до края на мача „моряците“ опазиха преднината си и стигнаха до успеха.

„Черно море“ прекъсна серията си от четири поредни срещи без победа и вече има актив от 14 точки на пето място в класирането. „Берое“ е на седмата позиция в класирането с точка по-малко.

Георги Иванов (старши треньор на Черно море): Нещата се получиха. Можеше да решим по-рано мача. Изпускаме положения, което не е добре. Това ни носи проблеми в последните минути. Показахме агресия, когато Берое държеше топката. Спечелихме с владеенето на топката. Проблемът ни е в домакинските мачове, когато пропускаме положения и подценяваме противника. Берое ни е пряк конкурент за шестицата. Първенството е такова, че може да спечелиш три мача, но може и да загубиш три мача. Първенството е напълно равностойно. Радвам се за отбора, поздравявам момчетата. Винаги играем за победа, няма значение от противника. Момчетата вече трябва да се успокоят.

Ивайло Йорданов (треньор на Берое): Вкараха ни един гол повече. Тогава един от нашите защитници беше извън терена, нямахме време да вкараме друг. Стана много бързо, но това не може да бъде оправдание. Трябваше да покажем хъс. Всеки един ранен гол обърква тактиката на отбора. Можехме да вкараме веднага след техния гол. Останахме и с 10 човека. На терена играчите горят. Благодаря на истинските ни фенове, които ни подкрепят. Това означава, че футболистите наистина са искали да спечелят. Винаги може да има проблеми в състава, но ще намерим някакво решение за следващия мач.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна