Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Германия скочи на ФИФА

Йоахим Льов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов се противопостави на идеята за разширяване на Световното първенство от 32 на 40 отбора.

Нивото на футбола не може и не бива да се снижава умишлено на форум като Световното първенство, макар да разбирам желанието на малките нации да се докоснат до големия футболен свят и виждат така своя път, казва Льов в пред вестник Велт ам Зонтаг.

Новият президент на ФИФА Джани Инфантино е сериозен застъпник на идеята за увеличаване на бройката на финалистите на Световното първенство и още преди да встъпи в длъжност предлагаше увеличаване от 32 на 40 отбора. За него подобна цел е реалистична на Мондиал 2026. Но темата ще се обсъжда на заседание на изпълкома на ФИФА в средата на октомври.

Но по-голям турнир със сигурност ще означава повече мачове, а Льов добавя, че през 2014-а година в Бразилия се е видяло, че огромна част от футболистите са на границата на техните физически и психически сили. И това ще се отрази най-нормално на отборите-фаворити, които имат големите звезди в съставите си.

Ние трябва да сме напълно наясно, че качеството на играта в дългосрочен план ще пострада. Призовавам хората от ФИФА: Не прекалявайте, казва германският национален треньор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна