Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Цачева е Борисов с пола и очила

Красимир Каракачанов: Не се притесняваме от нито един кандидат

Снимка: БГНЕС

Десницата пропусна шанса си да издигна единна кандидатура, коментира по повод номинацията на Цецка Цачева за президент кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков:

Почваме да приличаме на левицата, която се явява разбита, с няколко кандидатури. ГЕРБ имаше възможност да прояви политическа мъдрост, но пропусна шанса си. Сега имаме още една кандидатура, чиито корени са в левицата. Аз очаквах заявените намерения, от гледна точка на една дясна кандидатура, да намерят логическа подкрепа от сестринските партии в Европейската народна партия.  Това не се случва, но така или иначе вече имаме още един конкурент

Трайков коментира така възможността Цачева да спечели още на първи тур:

Досега никога не се е случвало.

Кандидатът на "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов заяви, че не се притеснява от никой свой конкурент:

Аз не бих подценявал госпожа Цачева, както биха го направили някои други, но на избори, като на избори. Вие знаете много добре ГЕРБ последни издигнаха соята номинация, едва днес, два дни преди крайния срок , а "Обединените патриоти" – "Атака", НФСБ и ВМРО – издигнаха своята кандидатура още на 28 юли, когато парламентът гласува датата на изборите. Така че ние още тогава не сме имали притеснения от нито един от кандидатите, които може да се появят и затова първи издигнахме нашата кандидатура, Нито една кандидатура не ни притеснява. Изборите започват и аз съм убеден в това, че Патриотичният фронт, "Атака", Народният съюз и всички онези патриотични парти и организации, които застават зад нашата кандидатпрезидентска двойка, имат силите да спечелят тези президентски избори.

Госпожа Цачева е Бойко Борисов с пола и очила, коментира кандидатът на БСП Румен Радев.

Станахме свидетели на пореден унизителен скеч на автократ, който се държи като водещ на риалити шоу и пази съспенса докрай. Реч в стил "Държавата – това съм аз". Той дори не се сдържа да спомене и мен, което ясно показва кого ГЕРБ възприема като единствена опозиция, за което му благодаря, естествено. Иначе госпожа Цачева е проекция на господин Борисов, това е ясно на всички. Дори образно мога да кажа, че това е Борисов пола и очила. Но силата на ГЕРБ очевидно не е в личностите, а в това, че партията е машина за избори. Тъй че ни чака тежка битка, може би последната, ако искаме да съхраним демократичното си право на избор.

Според Радев няма шанс Цачева да спечели изборите още на първи тур:

Татяна Дончева смята, че тя би събрала най-много гласове на балотаж срещу Цецка Цачева:

Бойко Борисов в премиерската република посочва президента. Посочил е нея, добре дошла. Според вас хубаво ли е поредният посочен от Бойко Борисов човек да стане президент? Това е важното. Които смятат, че не е хубаво посочен от Бойко Борисов човек да стане президент, да направят нужното това да не стане. Смятам, че до балотажа ГЕРБ ще има повече шансове да води в класирането, заради това, че управлява държавата, че има всички властови позиции, всички лостове за фалшификация. Но стигайки до балотажа, смятам, че сме в състояние най-леко от всички останали конкуренти да обърнем резултата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени