Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният процес на частичните местни избори в няколко населени места в страната преминава нормално

| обновено на 02.10.16 в 18:54
Снимка: БГНЕС

В 14 села и една община в страната днес се провеждат частични местни избори. Кореспондентите на БНР съобщават, че изборният процес преминава нормално, без груби нарушения.

Пет жалби за агитационни материали около изборните секции и една за недопускане на избирател с придружител в изборна секция са регистрирани в силистренската община Главиница. 

Към 15:00 ч. избирателната активност в село Градево, община Симитли, беше 66 процента. А в село Дяково, община Дупница – 73 на сто. Председателят на Избирателната комисия в община Долни Дъбник Ценка Симеонова съобщи за частичните избори за кмет на плевенското село Петърница:

Всичко върви спокойно. Изборните секции ще са отворени до 20:00 ч. Ако има желаещи, те ще могат да гласуват до 21:00 ч., когато трябва да се приключи. Първите резултати ще излязат след 23:30 ч.

В две села от община Хасково се провеждат частични избори за кмет. В село Тракиец активността към 17 часа бе 77 процента. В надпреварата там участват Жечка Колева от ГЕРБ и Красимир Бойчев от АБВ. Гласувалите в Криво поле са 66 на сто. Кандидатите са Стойчо Стойчев от ДПС и Андрей Гаджев от ГЕРБ.

Районната прокуратура в Кърджали ще проверява агитация в интернет в полза на кандидат за кмет в село Калоянци. Жалбата за извършено нарушение в изборния ден е подадена от Общинския съвет на ДПС. В нея се твърди, че симпатизант на ГЕРБ е изпратил съобщение във Фейсбук до жител на селото да гласува за партийния кандидат, като в замяна му обещава каквото поиска. Общинската избирателна комисия в Кърджали е изпратила жалбата в прокуратурата за решение по компетентност. Без нарушения преминава гласуването в останалите две села в Кърджалийска област, където също има частични избори за кмет.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени