Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ взе три точки от „Дунав“

„Левски“ взе три точки от „Дунав“

Георги Костадинов отбеляза двата гола при победата на „Левски“ с 2:0 срещу „Дунав“ (Русе) в мач от деветия кръг на Първа професионална футболна лига. Така „сините“ увеличиха преднината си на върха в подреждането и имат актив 23 точки. „Дунав“ е на второ място с шест по-малко. Толкова има и ЦСКА-София, който обаче загуби гостуването си на „Дунав“ и е трети.

Футболистите на Люпко Петрович изиграха силен двубой и заслужено спечелиха трите точки. В герой за столичния тим се превърна халфът Георги Костадинов, който реализира и двете попадения . Бившият играч на „Лудогорец“ и „Берое“ откри резултата в 22-ата минута. В 56-ата минута вкара втория си гол в мача, засичайки с глава центриране от пряк свободен удар на Антонио Аниете.

Люпко Петрович, старши треньор на Левски: Дунав не е случаен отбор и игра добър футбол днес. Нормално е да имат толкова точки и да бъдат на второ място. Не е изненада, те са добър и компактен отбор. Нямат много силни единици, но са много силен колектив.Доволен съм от моите футболисти. Не играхме красиво, не сме кой знае колко ефективни, но играем само за победа. Момчетата ме слушат и изпълняват най-важното - не допускаме голове. Когато не ти вкарват, много е трудно да не биеш. Да, случи се срещу Монтана, но тогава можехме да вкараме много. Играем по един и същ начин срещу всички - от най-слабите, та до най-силните. Доволен съм. Много съм доволен от Де Ноойер. Той играе много зряло и силно тактически. Дунав получиха по един шанс в двете полувремена, но не се възползваха и ние спечелихме.

Веселин Великов, старши треньор на Дунав: Не може да създадем три положения на отбор като Левски и да не вкараме. Така няма как да победим. Трябва да работим върху завършващата фаза, но и така искам да благодаря на всички момчета за играта им. Тях ги е яд повече от мен и настроението е като след загуба с 0:7. Ако Тони Огнянов беше вкарал при 0:0, мачът ставаше друг. Ние сме си виновни, че не успяхме да отбележим гол на "Герена". И положението на Мирослав Будинов беше чисто, а след него оставаха цели 20 минути. Трябва да си вземем поуките и да не съжаляваме чак толкова много.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна