Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През смях и сълзи

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Какво ли не се случи в края на месец септември и в първите дни на октомври – смени-размени, вълнения, очаквания, връзки и развръзки. Весело живеем и пълнокръвно ние в нашата мила майковина. На мен, обаче, най-весело ми беше да науча, че на Капитан Андреево пак е имало екшън, т.е. показна акция, при която (смятах, но не можах точно да изчисля) са арестувани няколко митничари, при това редови, защото си затваряли очите за нелегалните имигранти, но имало и още някакви причини. По всички репортажи, които изгледах за случая, се подчертаваше дебело, че митничарите не са взимали по много пари, а по 15, 20 евро или нещо подобно. Акцията по тяхното арестуване дойде за пореден път да покаже, че не е важна сумата, а принципа, ама на мен от това ми ставаше все по-смешно и по-смешно.
В този контекст се сетих за един виц, който няма как да не ви разкажа: Попитали един митничар за колко време може да събере пари да си купи Мерцедес:
- За 4 дена казал митничаря!
Попитали втори митничар същия въпрос:
- За 2 дена! - отговорил той.
Попитали трети митничар:
- За 2 седмици! - отговорил той…
- Е как за 2 седмици, защо толкова много време, другите митничари казаха, че единия за 2 дена може, другия за 4 дена, а ти за 2 седмици!?
- Ами Мерцедес все пак е голяма компания…



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!