Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Плевнелиев в петък ще направи обръщение за началото на президентската кампания

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев смята, че още е рано да бъде давана оценка за неговия мандат. Той каза това във Велико Търново по повод посочената от  премиера Бойко Борисов грешка на Плевнелиев, че правейки се на ястреб, до голяма степен е влошил отношенията ни с Русия.
Според Росен Плевнелиев оценката за неговия мандат ще дойде след много време.
Историята има свойството да бъде обективна. Аз казах на българите и обещах, че ще ги водя в европейската посока и аз казах, че за мен посоката е от София на запад, това и правих за пет години, отстоявах го с всяко свое действие.

Плевнелиев съобщи, че в петък ще направи обръщение към народа за началото на кампанията за избирането на новия президент на България.
Ще апелирам към всички кандидат-президенти, независимо от техните имена, да се ангажират с ясни решения. Да посочат проблемите за обществото, за държавата, за Европа и по света. Да бъдат честни към народа и да кажат те какво точно смятат да свършат. Моят съвет към кандидат-президентите, който ще бъде, поемете ясни ангажименти, но внимавайте какво обещавате, защото неслучайно доверието на народа днес е толкова ниско, то е плод преди всичко на много дадени и неизпълнени обещания.

Във Великотърновския университет президентът Плевнелиев откри новата бакалавърска специалност "Софтуерно инженерство".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна