Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 13 и половина милиона лева

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 13 и половина милиона лева . От тях 7 милиона са за подобряване на пътната безопасност по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. Отпускат се и обещаните средства за параолимпийците ни.

Малко над пет милиона лева правителството отпуска на редица общини, за да се реализират инфраструктурни проекти на територията на цялата страна. 
За награди на спортисти, за постигнати призови класирания на параолимпийските игри в Рио де Жанейро през тази година са одобрени сто хиляди лева.  
За ремонта на русенския храм "Всях светих" и консервацията и реставрацията на голямата базилика в Плиска се осигуряват по 250 хиляди лева. Министерството на отбраната получава допълнително към бюджета си 860 хиляди лева, за да се закупи нов компютърен томограф за Военномедицинската академия. 
Община Варна получава с решение на правителството четири имота за модернизация и реконструкция на рибарското пристанище в район "Аспарухово". 
От пловдивския университет "Паисий Хилендарски" се отнема имот, терен от седем декара с пет сгради се намира в Пазарджик и е с отпаднала необходимост. В бъдеще ще се стопанисва от областния управител на Пазарджик. 
Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" получава 138 декара терен в Белослав, който досега е стопанисван от националната кампания "Железопътна инфраструктура". Теренът е в близост до Фериботен комплекс-Варна и ще се използва за нуждите на пристанищния терминал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени