Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фредерик Бегбеде пристига в София за откриването на второто издание на "Синелибри"

Снимка: cinelibri.com

Една от най-ярките фигури на френския артистичен свят Фредерик Бегбеде открива "Синелибри" 2016 в зала 1 на НДК. Неподражаемият френски писател, режисьор и литературен критик Фредерик Бегбеде пристига у нас, за да представи лично новия си филм – "Идеалът", екранизация на романа "Помощ, простете". Какъв е неговият "идеал"? Защо вълнува? Как можем да овладеем изкуството да не се привързваме? Как Бегбеде си представя Сизиф щастлив? Крачката, която може да ни спаси?

Шедьоври на литературата и киното, събрани и представени от единствения по рода си в света фестивал – "Синелибри". Второто му издание ще се състои от 5 до 16 октомври в София.

Над 100 прожекции на 20 филма, в т.ч. 10 национални премиери и една световна, ще се състоят между 5 и 16 октомври в най-представителните артсалони на София, Пловдив, Варна, Враца, Видин, Търговище, Ловеч и Сливен.

Зрителите на "Синелибри" в столицата ще имат привилегията да видят първи една от най-амбициозните кинопродукции на 2016 година: "Геният" на Майкъл Грандейдж, адаптация на блестящата биографична творба на А. Скот Бърг.

Специални гости на фестивала тази година са и Иржи Менцел – живата легенда на чешката кинематография, Катрин Бернщайн – съсценарист и режисьор на документалния филм "Книжарят", вдъхновен от личността на големия френски писател Ромен Гари.

Интервюто на Бояна Андреева с Кремена Димитрова можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна