Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева е на посещение в Русия

Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева от днес е на посещение в Русия. Министър Танева и водената от нея бизнес и парламентарна делегацията ще посетят Международната агропромишлена изложба „Златна есен 2016“, която ще се проведе от днес до събота в руската столица Москва.

Това е най-големият селскостопански форум на Русия, организиран през годината. България е участвала в него
през 2012 и 2013 г. В тазгодишното издание на форума се очакват над 2500 изложители от 60 държави, а  по данни на организаторите над 100 000 зрители ще го посетят. На изложението в Москва министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети българския щанд, където 29 български производители ще представят своята продукция. В рамките на изложението земеделският ни министър ще се срещне с министъра на земеделието на Русия г-н Александър Ткачов.

Делегацията ще посети и най-голямото изложение за земеделска техника в Русия ,,Агросалон 2016”, където тя ще разговаря с Константин Бабкин които е президент на Руската асоциация на производителите на селскостопанска техника „Росагромаш“, както и с Владимир Падалко, вицепрезидент на Руската търговско-промишлена палата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна