Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Forbes България представи годишната си селекция от талантливи млади българи под 30 години

Снимка: Forbes

Forbes България представи годишната си селекция от талантливи млади българи под 30 години "30 под 30" на Форума "Пакт на младостта", който се проведе с генералното съдействие на Пощенска банка. По време на форума над 200 души с иновативно мислене и интерес към предприемачеството успяха да обменят идеи и опит с международните лектори и лицата на "30 под 30" през годините. В края на вечерта бе обявена селекцията за 2016 г. Талантите в нея са разделени на общо 5 категории. Те са избрани от редакцията на Forbes България след съгласуване с експерти в различни сфери и всички участници в "30 под 30" в предишните издания на селекцията.

Сноубордистът Радослав Янков, актрисата Елена Телбис, най-младият училищен директор у нас Даниела Иванова, делегатът ни в ООН Ива Цолова – са само част от талантите в тазгодишната селекция.

Името на Мартина Стефанова от артфондация ДОМА също е в престижния списък. Тя каза за "Преди всички", че това е една световна класация, която се случва не за първа година, но за първи път и в България, а да си сред най-талантливите е престиж и признание:

В категорията "Култура", заедно с още четири човека, попаднахме и ние с нашата дейност. Това ни показва, че това, което досега правим, има смисъл и има смисъл да продължаваме да работим.

В звуковия файл можете да чуете интервюто на Таня Величкова с Мартина Стефанова


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!