Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Пекин

Снимка: АП/БТА

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4,165 милиона долара.

Димитров победи Стийв Джонсън (САЩ) със 7:5, 6:7(9), 6:4 след 2:44 часа игра.

25-годишният хасковлия започна лошо с ранен пробив, но успя да изравни още за 2:2, а след това проби отново в 12-ия гейм, за да спечели първия сет.

Във втората част 20-ият в световната рангиста българин стартира добре и поведе с 3:1, но Джонсън от своя страна изравни бързо и се стигна до тайбрек. В него Димитров стигна до мачбол при 6:5 точки, но направи двойна грешка, а след това той пропусна още три мачбола и в крайна сметка Джонсън триумфира с 11:9 след нова двойна грешка на хасковлията.

В решаващия трети сет Димитров диктуваше събитията на корта. Той пропусна шест възможности за пробив в първите три сервис-гейма на съперника, но все пак успя да спечели подаването на 23-тия в света Джонсън за 5:4, а след това затвори безпроблемно мача.

С успеха българинът заработи 45 точки за класацията на АТП и 39 205 долара, а за място на четвъртфиналите той ще се изправи срещу поставения под номер 6 Люка Пуий (Франция).

22-годишният Пуий е 16-и в световната ранглиста. Той прави силен сезон, като в края на миналия месец в Метц спечели първата си титла, игра финал и в Букурещ през април, достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ и на "Уимбълдън".

Двамата са се срещали веднъж на "Ролан Гарос" през 2013 година, когато Димитров печели убедитeлно с 6:1, 7:6(4), 6:1.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени