Танева: Целим бързо връщане на руския пазар, веднага след падане на ембаргото

Десислава Танева
БГНЕС


Представители на руските фитосанитарни власти ще посетят България, за да преценят възможностите за завръщане на българска земеделска продукция на руския пазар, стана ясно по време на посещението на министъра на земеделието и храните Десислава Танева в Русия. 

1 милион евро, получавани от износа на млечни продукти от България, вследствие на наложеното ембарго на Русия от страна на Евросъюза заради анексията на Крим през 2014 година, е изгубила страната ни, обяви пред Българското национално радио министър Танева на най-голямото земеделско изложение в Русия. Тя бе категорична, че българският бизнес не е потърпевш, защото този пазар се е преразпределил в държавите от Европейския съюз. 

Сн: Николай КръстевБългария вече е поставила въпроса пред властите в Москва за процедурите, които ще следват за това по-бързо българските земеделски производители да могат да се завърнат на руския пазар след свалянето на ембаргото, независимо кога ще стане това, посочи Танева. 

27 предприятия от България са заявили интерес да се върнат на руския пазар. 
Още от категорията

Цените на жилищата са все по-зависими от ипотечния пазар

В столицата не достигат нови жилища на достъпни цени. Цените стават все по-зависими от ипотечния пазар, твърди изпълнителният директор на компания за недвижими имоти Георги Павлов. Делът на хората, които купуват апартаменти с ипотечни кредити, е най-голям в историята на пазара на недвижими имоти. В случай, че пазарът на ипотеки се промени и..

публикувано на 17.01.18 в 23:53

Канадската централна банка повиши основната си лихва с четвърт процент до 1,25%

В сряда Централната банка на Канада повиши основния си лихвен процент с четвърт процентен пункт до 1,25%, отчитайки солидните данни за заетостта и повишаващата се инфлация. Банката обаче сигнализира за постепенен и предпазлив подход към по-нататъшното увеличаване на лихвените ставки, предупреждавайки за наличието на несигурност, свързана с..

публикувано на 17.01.18 в 17:48

Ръст на американското индустриално производство в края на 2017 година

Индустриално производство в САЩ нарасна в края на 2017-а година по-силно от очакваното благодарение на солиден подем в сектора на комуналните услуги, докато натовареността на производствените мощности достигна близо тригодишни върхове. Индустриалното производство се увеличи през декември с 0,9% спрямо ноември, когато се сви с 0,1% (низходяща..

публикувано на 17.01.18 в 17:08
Емил Караниколов

Емил Караниколов: "Кинтекс" подготвя нови договори за продукцията на военните заводи

Държавната компания "Кинтекс" подготвя нови договори за продукцията на военните заводи. Пред подписване е голяма сделка за "Дунарит" в Азия, коректно се изпълняват и договорите на "Емко", съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов . Държавната търговска компания "Кинтекс" работи еднакво добре както за частните, така и за държавните..

публикувано на 17.01.18 в 16:23
Клаус Шваб

Световен икономически форум: Експерти прогнозират усилване на рисковете през 2018 година

Светът навлиза в критичен период на по-интензивни рискове през настоящата година, посочва Световният икономически форум (СИФ) в своя доклад "Глобални рискове за 2018 година", публикуван в сряда. Според годишния доклад на СИФ, структурният и взаимосвързан характер на рисковете през 2018-а година заплашва самата система на която се основават..

публикувано на 17.01.18 в 15:47

Работната среда ще се промени драстично за 5-10 години, предстои "революция 4.0"

В седмицата, в която посветихме "Радиоприемница" на дигиталните технологии на настоящето и бъдещето, поканихме Елена Маринова - член на Управителния съвет на Българската асоциация по информационните технологии /БАИТ/, Доброслав Димитров - член на Управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании /БАСКОМ/ и Жасмина Петкова -..

обновено на 17.01.18 в 15:38

Водещи европейски икономисти призовават за реформа на еврозоната и за създаване на „съвместен безопасен финансов актив"

В сряда водещи икономисти от Франция и Германия се включиха в оживените политически дебати за това как еврозоната да стане по-устойчива при бъдещи кризи, призовавайки за налагането на нови фискални правила и за създаването на виртуални "безопасни финансови активи" в рамките на региона на единната валута, съобщава агенция Ройтерс...

публикувано на 17.01.18 в 14:59