Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Бунджулов: Ще има изненади на предстоящите избори

Снимка: БГНЕС
Сякаш ГЕРБ се опитват да омаловажат президентските избори, а България е изправена пред съдбоносни изпитания и те ще бъдат лакмус за отношението на хората към управлението, каза политологът Андрей Бунджулов в "12+3" по повод предстоящите  избори и референдум.

Много е важно дали кандидатът, който ще бъде избран, ще може да отговори на очакванията в период на изпитания. И е важна не толкова вътрешната ситуация, а кризата в Европа, опасността от нова глобална криза – финансова и икономическа, както и разместването на сферите на влияние в света.

Трябва да се намери кандидатура, която да съхрани потенциала и да запази диалога и България да може да отговори на очакванията. Вгледайте се в кандидатите и вижте колко от тях имат качествата, като се започне от фаворизирания кандидат на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя може би има желаниетио, но има ли компетентността да отговори на тези очаквания?

Изненадите ще дойдат по няколко линии. Първо, съчетанието на президентски избори с референдум. В момента референдумът на Слави Трифонов е в сянката на изборите, смята Бунджулов.

Втората линия на евентуални изненади политологът вижда във влиянието на задължителното гласуване върху активността. Това също е нов момент, който трябва да се има предвид, според Бунджулов.

Не подкрепям никого – тази нова опция в бюлетините също е поле за изненади, каза политологът. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна