Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трета поредна година сдружение „Избор за живот“ организира Национална седмица в защита на живота

Снимка: БГНЕС

За трета поредна година сдружение „Избор за живот“ организира Национална седмица в защита на живота. Председателят на сдружението Ивайло Тинчев сподели за предаването „Хоризонт до обед“:

Много добре знаете как стойността на живота в България, като цяло, е много ниска, знаете как за няколко лева биват убивани хора. Ние се опитваме да кажем това, че децата, които ние сме погубили в продължение на 60 години - 6 милиона деца са били абортирани в България, това е довело до много неприятни последствия за цялата  страна, за живота на българите като цяло и за ценността на човешкия живот.

Тинчев заяви, че от организацията не са могли да намерят оригиналния текст на рестриктивния закон в Полша, породил вълна от протести, но са видели манипулативни текстове, че с него ще се ограничат и медицински процедури, помагащи на бременните жени.

В Полша има може би около 10 милиона жени, които са във възраст, която ги касае този проблем, но няколко десетки хиляди максимум да са били тези, които изразиха мнение. Въпросът е спорен и аз мисля, че това не е в компетенциите нито на чуждите държави, на другите държави наоколо да се месят във вътрешните работи на Полша, нито на Европейския съюз, тъй като ние знаем, че всяка страна има определени области в живота на населението си, които не би трябвало Европейският съюз да диктува.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна