Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за „Петрушка” и „Жар птица”

Снимка: архив

Софийската национална опера ще открие новия си сезон 2016/2017 с премиерата на балетите „Петрушка” и „Жар птица” на Игор Стравински – възстановка на оригиналните спектакли от „Руските сезони” в Париж на Сергей Дягилев. За реализацията с трупата на Националния ни балет работи Андрис Лиепа, който осъществява възстановката в Мариинския театър в Санкт Петербург и в други престижни театри по света. Ще гледаме приказните сценография и костюми, създадени от художника Анатолий Нежнъй по оригиналните скици на Александър Бенуа/Александър Головин и Леон Бакст.

Премиерните спектакли на балетите „Петрушка” и „Жар птица” в Софийската национална опера и балет ще бъдат на 14-и октомври от 19 ч., 15-и октомври от 19 ч. и 16-и октомври от 16 ч.

Българското национално радио ви дава изключителната възможност да бъдете сред публиката на голямото културно събитие с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”! Можете да участвате в томболата за 2 билета за спектакъла на 16-и октомври от 16 ч. с писмо на електронната поща castadiva@bnr.bg , подадено до 8-и октомври. Моля, попълнете Вашето име и телефон за връзка! Жребият ще изтеглим в изданието на „Каста дива” на 9-и октомври от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт”.

Пожелаваме Ви късмет!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени