Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за концерта на Монсерат Кабайе

Снимка: БГНЕС

Знаменитата испанска оперна певица Монсерат Кабайе ще развълнува отново своите почитатели на 10-и октомври в зала 1 на НДК. Както и при предишното си посещение у нас през 2013 г., дивата избра да пее под съпровода на Симфоничния оркестър на Българското национално радио. В концерта ще вземе участие и дъщеря й Монсерат Марти, както и тенорът Джорди Галан. Симфониците на БНР ще свирят под диригентската палка на Рикардо Естрада.

Мария де Монсерат Вивиана Консепсион Кабайе и Фолк е родена на 12 април 1933 г. в Барселона. Започва да изучава оперно пеене в родния си град. През 1954 г. се дипломира със златен медал, а две години по-късно е ангажирана от операта в Базел. Звездният й миг настъпва на 20-и април 1965 г., когато се превъплъщава в образа на Лукреция Борджия в „Карнеги Хол“ в Ню Йорк. Веднага я канят от Метрополитън, където пее Маргарита във "Фауст" на Гуно. Световната й слава нараства и след изпълнението на хита "Барселона" с Фреди Меркюри на олимпийските игри през 1992 г. Харизматичната сила и топлината на нейната личност, която пленява публиката по целия свят, превърна маестрата в световен музикален феномен. Не мога да си представя да спра да пея и да раздавам радост на своите почитатели, споделя оперната прима.

Българското национално радио ви дава възможност да бъдете сред публиката на концерта на Монсерат Кабайе с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”. Ако желаете да опитате късмета си в томболата, пишете ни на електронната поща castadiva@bnr.bg до 8-и октомври. Моля, попълнете Вашето име и телефон за връзка! Жребият ще изтеглим в изданието на „Каста дива” на 9-и октомври от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт”.

Пожелаваме Ви късмет!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени