Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг с най-добри времена в свободните тренировки на "Сузука"

Нико Розберг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германецът Нико Розберг с "Мерцедес" беше най-бърз в първите две свободни тренировка за Гран при на Япония във Формула 1.

Лидерът в генералното класиране завъртя най-добра обиколка на пистата "Сузука" за 1:32.250 минута по време на втората сесия, изпреварвайки само със 72 хилядни от секундата съотборника си и световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания). 

Розберг беше най-бърз и в първата тренировка с 1:32.431 минута, като в нея Хамилтън изоставаше с 215 хилядни от секундата, но успя да доближи германеца във втората сесия.

Розберг има 23 точки аванс на върха на генералното класиране пред Хамилтън пет кръга преди края на сезона, а британецът търси трета поредна победа на "Сузука" и общо четвърта в кариерата си.

Кими Райкьонен (Финландия) с "Ферари" завърши трети за деня с изоставане от 323 хилядни от секундата и единствен се доближи повече до доминиращите болиди на "Мерцедес".

Четвърти се нареди Марк Верстапен (Холандия) с "Ред Бул" с 1:33.061 минута, а пети остана Себастиан Фетел (Германия) с "Ферари" с време 1:33.103 минута.

Всички останали пилоти останаха на повече от секунда зад лидерите.

Победителят в Малайзия през миналия уикенд Даниел Рикардо (Австралия) с "Ред Бул" даде по-добър резултат в първата сесия, когато беше пети с  1:34.112 минута, а във втората той остана едва 12-и с 1:34.150 минута.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!